Wat doet een ICT'er?

Er is op het moment enorm veel vraag naar enthousiaste en gemotiveerde ICT professionals. Je zal dan ook geen gebrek vinden aan ICT vacatures. Dat geldt voor het heden, maar zeker ook voor de toekomst. ICT is namelijk een groeiend en vlug ontwikkelend vakgebied. ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. ICT'ers werken met de infrastructuur van informatietechnologie en communicatietechnologie. Hierin krijgen ICT'ers opdrachten van klanten of vanuit hun organisaties om communicatieapparatuur, hardware en software, zoals programma's, netwerken en systemen, te ontwikkelen en te beheren. Het beheren van communicatieapparatuur, hardware en software houdt in dat ICT'ers werken aan problemen oplossen en aan het verbeteren van bestaande infrastructuren. 

ICT vacatures

ICT is niet hetzelfde als IT. IT, ofwel informatietechnologie, is een veld waarin gewerkt wordt met informatietechnologie. Hierin overlapt IT met ICT. IT'ers werken namelijk ook met hardware en software, maar niet met communicatietechnologie. Tegenwoordig worden de termen echter vaak door elkaar gebruikt, mede doordat communicatietechnologie steeds vaker overlap vertoont met de werkzaamheden van IT'ers. Bij ICT denk je misschien meteen aan programmeren, maar deze branche is een stuk breder dan dat. ICT'ers zijn creatief en hebben een hoog probleemoplossend vermogen. Zo werken ICT'ers als projectleiders, bedenken ze slimme oplossingen voor IT problemen of analyseren ze data. Je kunt als ICT'er dus alle kanten op. 

Daarnaast worden “soft skills” in ICT steeds belangrijker. Het gaat hier dus niet alleen over kunde in programmeren en andere computer-gerelateerde vaardigheden, maar ook over vaardigheden zoals samenwerken, actief luisteren, creativiteit en problemen oplossen. Deze talenten maken ICT'ers van vitaal belang binnen organisaties. 

Waarom werken in ICT?

Diverse ICT vacatures zul je veelvuldig zien verschijnen wanneer je ernaar op zoek gaat. Maar waarom zou je naar een ICT-functie solliciteren? ICT is al lang niet meer een veld voor computernerds of enkel voor mannen. Deze branche is namelijk zo veelzijdig dat er voor eenieder met een passie voor computers, design of data-analyse een opwindende keuze tussen zit. ICT is een snel groeiende en vlug ontwikkelende sector. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat jouw baan snel zal verdwijnen. Jij ziet niet alleen als eerste de nieuwste ontwikkelingen; jij zet die ontwikkelingen zelf in gang. Een meer vooruitdenkend beroep dan ICT'er is er niet.

Wil jij een leven lang leren en met je carrière mee ontwikkelen? Dan is ICT voor jou. Door continue ontwikkelingen op gebieden van hardware, software en communicatie blijf jij als ICT'er groeien en jezelf ontplooien. De wereld van informatie- en communicatietechnologie staat geen moment stil. Jij zult dus constant nieuwe en prikkelende projecten op je nemen en bestaande projecten veranderen en verbeteren. Daarom ga jij vol zin en opwinding naar je werk. 

ICT vacatures Weert

ICT vacatures bij HC Group

Wil jij na het lezen van dit artikel deze spannende en dynamische branche betreden? Dan begin je jouw carrière bij HC Group. HC Group is een snelgroeiende logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in fulfilment. Gevestigd in Weert en altijd op zoek naar enthousiaste professionals in de regio. HC Group biedt een gezellige en informele werksfeer met volop ruimte voor jouw ontwikkeling en eigen inbreng. HC Group B.V. ontzorgt en ondersteunt eigenaren van webshops door het logistieke proces en de e-commerce te verzorgen. Wij bieden bijvoorbeeld een opslagplaats voor producten, regelen verzendingen, verwerken retouren en leveren zelfs customer care voor webshops; zowel voor B2C als voor B2B.

Wij mogen ontzettend trots zijn op de hoge mate van tevredenheid onder onze klanten. Zij bevelen ons onder meer aan door de software die door ons ontwikkeld is. Met E-Warehouse maken wij maatwerk, aanpassingen en e-commerce makkelijk. Wij onderscheiden onszelf door actief mee te denken, een hoge mate van flexibiliteit te bieden en door persoonlijke aandacht te geven aan elke webshop. Als ICT'er werk jij enthousiast mee aan de groei en ontwikkeling van HC Group, waardoor jij een betekenisvolle bijdrage levert aan de groei van onze klanten en van E-Warehouse en HC Group. Hiervoor bieden wij jou continu mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Solliciteer direct!

Ben jij benieuwd geworden naar een carrière in ICT bij HC Group? Dan horen wij graag van je! Solliciteer direct voor onze vacature software developer of stuur een open sollicitatie. Heb jij na het lezen van onze vacatures vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om per e-mail of telefonisch contact met ons op te nemen.

Contact opnemen
Contact opnemen
Bel nu +31 495 788 118 Contact info@hcgroup.eu Contact opnemen
Aan het laden...