Wat houdt order fulfilment in?

Dit betekent het afhandelen van het complete logistieke proces van de binnenkomende orders (vaak webshop orders). Als je online een product koopt, gaat er op de achtergrond een heel proces in werking. Voor een webshop is het mogelijk om dit proces uit te besteden en hoef je zelf niet achterom te kijken of het geselecteerde product bij de klant aankomt. Door het logistieke proces uit handen te geven, realiseer je meer tijd om daadwerkelijk aan je bedrijf te werken om het te laten groeien. Een order fulfilment proces bestaat uit verschillende fases, deze lichten wij hieronder voor je uit: 

Order fulfilment door HC Group

Voorraadbeheer

De binnenkomende voorraad wordt gestructureerd verwerkt en hierdoor jouw complete voorraad overzichtelijk en inzichtelijk. Dit draagt bij aan de snelle verwerking van alle binnenkomende orders. We weten namelijk precies waar de artikelen liggen in om de bestelling af te handelen. Lees hier meer over warehousing.

Verzamelen & verzenden 

Om de bestelling volledig af te handelen, dient het mooi en naar wens verpakt te worden. Met zorgvuldigheid worden alle bestellingen gereed gemaakt voor verzenden met de daarbij horende pakbon. Dan worden de bestellingen opgehaald en aan de klanten bezorgd. Een voordeel om je order fulfilment uit te besteden aan HC Group is dat alle orders die voor 22:00u binnenkomen, nog worden verwerkt voor de volgende dag. Door de pakketten ook op een later stadia van de dag te verwerken, verhogen we de klanttevredenheid. Pakketten die voor landen als België en Duitsland kunnen we net zo eenvoudig verwerken.

Verwerking van retouren

Het komt steeds vaker voor dat klanten producten retour verzenden als de bestelling niet aan de verwachte wensen voldoet. Helaas is dit niet te voorkomen en krijgt iedere organisatie te maken met retouren en de verwerking hiervan. Ook dit proces wordt uit handen genomen wanneer je kiest voor order fulfilment door HC Group. 

Lees hier meer over de betekenis van fulfilment!
 

Order Fulfilment

E-Warehouse

Bij HC Group hebben we een eigen systeem waarbij je realtime data kunt inzien. Denk onder andere aan de huidige voorraad, de te verwerken bestellingen en retouren, ingeplande container ontvangsten, en zo nog veel meer. Wil je graag meer informatie over een specifieke zending of een order? Ook dat kun je in ons E-Warehouse (fulfilment software) inzien.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Wil je meer informatie hebben over order fulfilment? Neem gerust contact op en onze deskundige zullen alles vertellen over order fulfilment. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan zouden we graag de werkzaamheden bespreken en desbetreffende afspraken maken. De prijzen zullen overigens tijdens het gesprek aan bod komen omdat deze afgestemd wordt op de werkzaamheden. 

Mochten de zaken goed gaan en het bedrijf groeit, dan groeien we graag mee met jou en is het mogelijk om de voorraad aantallen op te schroeven. HC Group ondersteunt graag jouw logistieke werkzaamheden en realiseert een prettige samenwerking. Maak gebruik van ons contactformulier of stel je vragen aan onze helpdesk. Wij staan je graag te woord. 

Contact opnemen
Contact opnemen
Bel nu +31 495 788 118 Contact info@hcgroup.eu Contact opnemen
Aan het laden...