De taken van een logistiek medewerker?

De werkzaamheden van een logistiek medewerker omvat veel meer dan alleen het laden van vrachtwagens. Ze zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de voorraadniveaus van alle inkomende zendingen, goederen correct in ontvangst nemen, complete orders picken en versturen, retouren afhandelen en zo nog veel meer! In ons fulfilment center heeft een goede logistiek medewerker  het vermogen om kritisch en creatief te denken en tegelijkertijd detailgericht te zijn. Ze moeten goed zelfstandig of als onderdeel van een team kunnen werken, maar hoe dan ook, ze moeten taken efficiënt prioriteren om de zakelijke doelen van hun werkgever te laten slagen. 

Wat doet een logistiek medewerker?

Goederenontvangst 

Bij het ontvangen van goederen in een magazijn heeft de werknemer verschillende verantwoordelijkheden. Ze moeten elk item inspecteren op de ontvangen aantallen en schade, voordat het wordt opgeslagen of van het ene opslaggebied naar het andere wordt verplaatst. Tevens zorgen ze dat alle veiligheidsregels worden gevolgd bij het verplaatsen van elk type gevaarlijke materialen en bij recyclingprocessen op de locatie.

Voorraadbeheer 

Het continu overzicht bewaren van de voorraad in ons warehouse. Logistieke medewerkers zijn verantwoordelijk voor het toewijzen en volgen van de inventaris met behulp van computers, mobiele telefoons of andere interne communicatiemiddelen. De interne communicatie is nodig om te zorgen dat webshopbestelling met een constante snelheid worden geleverd aan de klanten. 

Orderverwerking 

Een logistiek medewerker die orders verwerkt, voert vele verschillende taken uit. Ze werken met pakketten om ze klaar te maken voor levering, verifiëren waar een artikel naartoe moet op basis van de streepjescode of behandelen eventuele retouren.

Werkzaamheden logistiek medewerker

Logistiek medewerkers bij HC Group

Als logistiek medewerker is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in het bedrijf gebeurt. Door op de hoogte te blijven, kan er efficiënter gereageerd worden en worden de processen bewaakt. Bij HC Group wordt er genoeg afwisseling geboden om door je dagen heen te vliegen. De nodige afwisseling realiseert een dynamische werkomgeving waarbij er ruimte is voor eigen inbreng. 

Logistiek medewerkers hebben een aanzienlijk voordeel wanneer zij fysiek gezond zijn en weten dan ook van aanpakken. Zo dragen zij bij aan ieder logistiek proces binnen onze warehouse. Tevens hechten wij veel waarde aan de veiligheid van onze werknemers en wordt het geëist om te waarborgen. Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij HC Group? Bekijk dan hier onze Logistiek Medewerker vacatures!

Wil je graag in ons warehouse aan de slag maar zoek je net een wat andere baan? Bekijk dan onze vacatures: Reachtruckchauffeur - Logistiek Teamleider - Orderpicker

Contact opnemen
Contact opnemen
Bel nu +31 495 788 118 Contact info@hcgroup.eu Contact opnemen
Aan het laden...