HC Group

Werkzaamheden rondom goederenontvangst

De werkzaamheden die gepaard gaan met goederenontvangst zijn opgedeeld in vier stappen: planning en informatie, ontvangst en controle, opslag/planning voor gebruik in productie of verkoop, en retouren.

  1. Het proces begint met het voorbereiden van de planning en het verzamelen van informatie van leveranciers.
  2. De aangeleverde lading wordt gecontroleerd door de bestelling, eventuele bijzonderheden én de staat van de goederen te checken om zeker te stellen dat alle goederen in goede kwaliteit zijn ontvangen. Als aan al deze criteria wordt voldaan, wordt de levering geaccepteerd.
  3. De ontvangen en gecontroleerd goederen worden met de toegewezen barcodes in ons E-Warehouse-systeem (fulfilment software) ingevoerd. In dit systeem wordt ook de voorraad beheerd. Onze managementsoftware geeft in real-time inzicht in de actuele gang van zaken. We registreren alle acties en observaties volgens een vastgestelde procedure die met onze klant wordt gecoördineerd en nauwkeurige inventarisdetails geeft. Zo weet je wanneer er meer artikelen besteld moeten worden en hoeveel er van ieder product nog op voorraad is.
  4. Bij het in ontvangst nemen van de goederen, volgen onze getrainde medewerkers specifieke procedures om te zorgen dat ook de ontvangst van kwetsbare of hoogwaardige producten soepel en zonder problemen verloopt. Bevat een levering breekbare artikelen? Dan controleert HC Group de binnenkomende goederen extra zorgvuldig.
Waarom kiezen voor HC Group?
Pérfecte geografische ligging Realtime voorraadbeheer Correcte én efficiente retourverwerking Maatwerkoplossingen

Real-time data

Onze goederenontvangst biedt onze klanten de zekerheid dat hun producten veilig zijn opgeslagen bij HC Group. Onze E-Warehouse-software geeft voortdurend inzicht in de actuele status van de inventaris. Wil je meer weten over de opslagmogelijkheden in ons warehouse? Ga naar onze pagina over Warehousing.

Goederenontvangst bij HC Group

HC Group kent het belang van correcte en efficiënte goederenontvangst. Wij verwachten daarom een innovatieve mindset van ons team. Onze software developers passen de nieuwste technologieën toe. Daarnaast draagt de ligging van ons warehouse, in de zogenaamde ‘blue banana-zone’, enorm bij aan onze efficiency. Dit geeft ons directe connecties met grote vervoerders als DHL, DPD én Dascher. Benieuwd wat HC Group voor je kan betekenen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Of vul nu ons contactformulier in.

HC Group
Gerelateerde vacatures

Wij zijn HC Group, een snel groeiende logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in het verzorgen van webbestellingen. Voor onze klanten zijn we voortdurend in de weer om onze belofte waar te maken: e-commerce made simple! En dat doen we voor een steeds verder groeiend aantal webshops. Groei jij met ons mee?

Aan het laden...