Dé partner voor webshop eigenaren

HC Group is dé partner voor webshop eigenaren die in Nederland, maar ook door heel Europa, hun producten verkopen. Door onze pérfecte geografische ligging, ook wel de “Blue Banana Zone” genoemd, hebben wij een directe injectie tot de ruggengraat van het Europese logistieke netwerk. Als fulfilment deskundigen leggen wij je graag uit wat fulfilment bij HC Group betekent en wat de voordelen hiervan zijn.

Fulfilment betekenis

Betekenis fulfilment in één notendop

Door de (wereldwijde) toename aan webshops wordt de term ‘fulfilment’ ook steeds vaker gebruikt.  Het begrip fulfilment betekent dat het gehele logistieke proces dat bij een order komt kijken, uit handen wordt genomen. Denk hierbij aan:

 1. De nodige IT componenten koppelen/opzetten. Een correcte opzet van de betreffende ordersystemen, contactsystemen met de vervoerders, opslag én magazijn systemen is van grootste noodzaak. Dit resulteert namelijk in een zeer laag percentage aan foutmarges en draagt enorm bij aan de efficiëntie. Zonder IT kan een fulfilment organisatie weinig tot niets voor je betekenen.
 2. Binnenkomende goederen ontvangen én opslaan op de correcte locaties in het magazijn. Dit is de tweede stap in het proces. Hier worden de binnenkomende goederen gecontroleerd en getest en naderhand op de juiste locatie geplaatst in het magazijn. Dit wordt allemaal in het WMS (Warehouse Management Systeem) geboekt. 
 3. Orderverwerking is de volgende stap. Het is nu aan de beurt van de webshop eigenaren om verkopen te genereren zodat wij aan het werk kunnen. Door de koppeling tussen ons E-Warehouse systeem en die van de webshop, komt een order direct bij ons binnen. De orders worden dezelfde dag nog verzameld, ingepakt en verstuurd naar de betreffende klant. Helaas zijn retouren onvermijdelijk en komt dit bij iedere webshop ter sprake. Ook dit proces wordt uit handen genomen.
 4. Ook bieden sommige fulfilment bedrijven de mogelijkheid aan om de customer service uit handen te nemen. Dit is vaak afhankelijk van het volume dat wordt verkocht én wat voor product het is. 

Wat betekent fulfilment

Fulfilment voordelen voor webshop eigenaren

Het uitbesteden van fulfilment betekent dat er een enorme last van je schouders af valt. Het correct uitvoeren én afhandelen van het gehele logistieke proces neemt namelijk een hoop werkzaamheden met zich mee. Door dit uit te besteden aan één professional wordt de kwaliteit van dit proces ook gewaarborgd. Hieronder hebben wij de voordelen van het samenwerken met HC Group als je fulfilment partner genoteerd:

 • Professionele afhandeling van het gehele order proces (binnenkomend uit webshops);
 • Gratis gebruik van ons E-warehouse systeem, waarbij je realtime data kunt inzien;
 • Pérfecte geografische ligging voor het toetreden tot Europese markten;
 • Zeer scherpe tarieven door een sterke volumevoordeel met verzenders;
 • Inslag én opslag voor zowel B2B als B2C;
 • Veilige opslag van jouw voorraad;
 • Flexibiliteit rondom het (mee)schalen van uw onderneming;
 • Complete ontzorging van A tot Z;
 • Een professionele partner die graag met je meedenkt en groeit.

HC Group als jouw fulfilment partner

Bij HC Group hechten wij enorm veel waarde aan het vertrouwen met onze klanten. Doordat we écht mee willen denken en groeien zien we dit dan ook als de fundering van onze samenwerking. 

Ben je nieuwsgierig wat HC Group voor je kan betekenen? Twijfel dan niet om ons contactformulier in te vullen, óf door direct telefonisch contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan je graag te woord. 

Contact opnemen
Contact opnemen
Bel nu +31 495 788 118 Contact info@hcgroup.eu Contact opnemen
Aan het laden...