HC Group

Complete retourenverwerking voor je orders

Retourenbeheer is het proces van het bewaken en afhandelen van retouren voor een bedrijf. Retourneren kan in veel verschillende vormen, dus het is belangrijk dat je iemand in je team hebt die dit gebied goed begrijpt! Ongeacht in welke branche je actief bent, retouren zijn onvermijdelijk. De redenen voor het aanmelden van retouren kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het product kan er anders uitzien dan verwacht, door een ongelukje kapot zijn aangekomen, en zo zijn er nog honderden andere scenario’s. Hoe gaat ecommerce fulfilment bedrijf HC Group te werk wanneer er een retour wordt aangemeld?

  1. De eerste stap is het ontvangen van de aangemelde retourzending en deze controleren door de melding en de inhoud met elkaar te vergelijken.
  2. Klopt de melding en de ontvangen retourzending? Dan verwerken we de aanmelding in ons E-warehouse systeem. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelinge. De klant ontvangt een mail ter bevestiging dat de retourzending in goede orde is ontvangen.
  3. Je dient de creditering in werking te zetten en dan werken wij je voorraad bij. In sommige gevallen is de retour namelijk wederom bruikbaar!
Waarom kiezen voor HC Group?
Pérfecte geografische ligging Realtime voorraadbeheer Correcte én efficiente retourverwerking Maatwerkoplossingen

Belang van goed overzicht

Een geoptimaliseerde retourenverwerking is absoluut noodzakelijk. Retouren kunnen een belangrijke bron van verloren inkomsten zijn. Wanneer klanten een product ontvangen dat ze achteraf niet bevalt anders is dan verwacht of kapot is, wordt het vaak geretourneerd. Het belang van een geoptimaliseerde retourenverwerkering kan niet genoeg worden benadrukt. Samen met jou realiseren we het nodige inzicht in je retouren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je bedrijf geen potentiële verkoop misloopt.

Het retourneren van een pakket of zending is helaas niet kosteloos. Afhankelijk van het volume aan maandelijkse orders en retouren wordt dit in samenspraak besproken. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op.

Retourenverwerking door HC Group

Bij HC Group handelen we zo transparant mogelijk. We bieden je dan ook realtime data tot de retouren en alle andere processen die worden getraceerd in ons E-Warehouse systeem. Wil je de vruchten plukken van onze kennis en kunde rondom een overzichtelijke én correcte retourenverwerking? Onze professionals staan je graag te woord.

HC Group
Gerelateerde vacatures

Wij zijn HC Group, een snel groeiende logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in het verzorgen van webbestellingen. Voor onze klanten zijn we voortdurend in de weer om onze belofte waar te maken: e-commerce made simple! En dat doen we voor een steeds verder groeiend aantal webshops. Groei jij met ons mee?

Aan het laden...